App bureau

Internet

Internettet begyndte som et forskningsprojekt i USA i slutningen af 1960'erne under navnet ARPANET. Det blev udviklet af det amerikanske forsvarsafdelings forskningsagentur, DARPA, for at skabe en decentraliseret kommunikationsinfrastruktur, der kunne overleve netværksnedbrud. I de følgende årtier voksede internettet gradvist og udviklede sig til et globalt netværk af computere og servere.

Internettet har en bred vifte af anvendelser, herunder webbrowsing, e-mail, sociale medier, hjemmesider, online shopping, videostreaming, online banktjenester, cloud computing og meget mere. Det har revolutioneret den måde, vi kommunikerer, arbejder og interagerer på.

Internettet fortsætter med at udvikle sig med introduktionen af tingenes internet (IoT), hvor fysiske enheder er forbundet til internettet, samt udviklingen af hurtigere netværk som 5G. Kunstig intelligens, blockchain og andre teknologier forventes også at påvirke internettets udvikling i de kommende år.

Med de sociale mediers indtog de sidste 10 år, så er der kommet mange nye fænomener. Et af disse er at gå viralt. At gå viralt vil sige, at noget bliver spredt fra person til person over meget kort tid over nettet. Dette så man fx med Helle Thorning-Schmidt, da hun til Nelson Mandelas mindehøjtidelighed tog et selfie med Barack Obama. Det er altså en måde, hvorpå man kan få rigtig meget omtale rigtig hurtigt.

Derfor kan det også godt være værd at overveje om, man skal lave nogle reklamer, som har potentiale til at gå viralt. Viral markedsføring er blevet mere og mere hyppig, og det en effektiv metode til at få sit budskab spredt vidt og bredt både lokalt, nationalt og globalt til alle aldre.